Leven na de groei – de podcast

L

’t Afgelopen jaar kochten duizenden mensen ons boek Er is leven na de groei en velen reageerden met vragen en ideeën. Geweldig! Daarom brengt Just Enough nu de Leven na de groei podcast uit. We bespreken wat leven na de groei voor jou en voor ons als samenleving betekent. We hebben uit de vele reacties geput om de thema’s te selecteren die mensen het meest bezighouden. Ook beantwoorden we nieuwe luisteraarsvragen.

Leven na de groei podcast

Wat kun je verwachten?

We brengen maandelijks een bulletin waarin we een actueel thema belichten, en maandelijks een special waarin we een tijdloos onderwerp uitdiepen. Telkens vanuit het perspectief van gelukkiger leven binnen de draagkracht van mens en aarde. We benaderen de thema’s persoonlijk én maatschappelijk. Wat betekent het voor jouw en mijn leven? En welke stappen kunnen bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties zetten om rechtvaardiger om te gaan met mens en milieu, dichtbij en ver weg?
Een combinatie van inspiratie en praktische handvatten, dus.

Wie hoor je zoal?

We vonden podcastmaker Allard Amelink bereid om de podcast te presenteren, bekend van onder andere de Podcast Filosofie van Centre Erasme. In twee à drie afleveringen per maand gaat hij in gesprek met de auteurs achter het boek, met de bevlogen onderzoekers achter consumentencollectief Just Enough en met interviewgasten. Ook horen we maandelijks luisteraars die een vraag hebben of een idee pitchen.

Luister en denk mee

Heb je zelf een vraag of een idee op het terrein van leven na de groei? Of wil je graag dat we een bepaald onderwerp uitdiepen? Stuur dan een mailtje naar post <at> justenough.nl. Wij zorgen er dan voor dat de meestgestelde en meest originele vragen de komende maanden aan bod komen. Alvast bedankt voor je reactie en veel luisterplezier gewenst!

Je vindt de podcast in je favoriete podcastapp, waaronder:
🎧 Spotify
🎧 Apple podcasts

Meest recente afleveringen

"We moeten strijden voor een rechtvaardige straat" (met Marco te Brömmelstroet) Leven na de groei

"Hoe we onze straten inrichten, dat is de gestolde versie van hoe we over economie denken." Met deze oneliner stapte onze podcastgast, Marco te Brömmelstroet, de kamer binnen. Tijdens de opname laat hij ons, Allard Amelink, Paul Schenderling en jou als luisteraar, met totaal andere ogen kijken naar het onderwerp van deze aflevering: mobiliteit. En dat niet alleen: hij laat ons ook zien hoe de toekomst van mobiliteit in een samenleving na de groei begint bij een nieuwe visie op een rechtvaardige straat. Marco draait er niet omheen: voor die visie zullen we moeten strijden. Maar hij biedt ons ook concrete ideeën en praktische handvatten hoe we daarmee kunnen beginnen, in onze steden en dorpen en in onze eigen straat. Een fascinerend gesprek, dus mis deze aflevering niet en deel de aflevering met vrienden en bekenden!Marco te Brömmelstroet is hoogleraar Urban Mobility Futures, director van het Lab of Thought and chairman en samen met Thalia Verkade schrijver van het boek 'Het recht van de snelste'.
  1. "We moeten strijden voor een rechtvaardige straat" (met Marco te Brömmelstroet)
  2. "Vertrouw bij eten minder op je intuïtie" (met Frank Holleman van Fork Ranger)
  3. "Deze uitslag biedt juist een kans om fouten goed te maken" (over de Europese verkiezingen)
  4. Het hoofdlijnenakkoord kritisch tegen het licht gehouden
  5. De wereld achter onze laptops

Recente berichten