Ervaring en expertise
Art is bedrijfskundige, ondernemer en investeerder. Na zijn studie aan de Erasmus Universiteit heeft hij 10 jaar als corporate finance consultant en interimmanager bedrijven bijgestaan in risico management, financiering en bij fusies en acquisities. In die tijd is hij door het inkijkje dat hij kreeg in het kernbedrijf van zijn uiteenlopende klanten gefascineerd geraakt door de uitdagingen waar de Europese industrie mee te maken heeft. Dit leidde ertoe dat hij in 2005 bij TNO in dienst is getreden. Vanuit het toegepaste wetenschapsinstituut en met multidisciplinaire teams heeft hij talloze bedrijven en industrieën kunnen helpen met hun innovatie roadmap. In 2015 heeft hij samen met een aantal wetenschappers en venture capital een onderneming opgezet met als doel precisiefermentatie van dierlijke eiwitten mogelijk te maken. In 2021 is het bedrijf samengegaan met een Amerikaanse branche genoot. Sindsdien heeft Art zich als zelfstandig adviseur gevestigd.
Focuspunten
Art zet zijn ervaring en expertise in toenemende mate in op twee dossiers die hem aan het hart gaan. Het eerste dossier is de transitie van de landbouwsector. Van industrieel naar regeneratieve, natuur inclusieve landbouw. In dat kader is hij ook intensief betrokken bij het burgerinitiatief en coöperatie Land van Ons.
Het tweede dossier waar hij zich op toelegt, is de transitie naar een postgroeisamenleving. Hij is er stellig van overtuigd dat deze transitie veel kansen biedt voor ondernemerschap. Dat de winnaars van – en in de toekomst degenen zijn die nu het business model ombouwen. Hij helpt vanuit dat idee bedrijven om de eerste stappen te maken. Veelal startend met het samenbrengen van een coalition of the willing vanuit het werknemersbestand van de klantorganisaties. ….. ‘energie komt van mensen, niet van structuren of ‘organisaties’, ….. ‘creativiteit die nodig is om succesvol een transitie in te gaan, is niet voorbehouden aan boardrooms en staf-organen. Die intelligentie zit kriskras door de organisatie en kan maar beter aangewend worden.’